BIDSKINNER

BIDSKINNER TIL BESKYTTELSE MOD SLID PÅ TÆNDERNE

Bidskinner er en af de bedste beskyttende behandlinger mod slid på tænderne.Bidskinner er også en af de bedste behandlinger mod smerter fra kæbeled og muskler.Bidskinner er samtidig en af de bedste redskaber på vejen mod en rehabilitering af et tandsæt.Der findes således forskellige typer bidskinner til forskellige formål og derfor er det helt afgørende vigtigt at kende årsagen til problemerne, altså at der stilles den rigtige diagnose. En bidskinne er ikke bare et stykke plastik mellem tænderne. En bidskinne er en medicinsk behandling, som laves lige præcist til dine tænder og dit bid, ud fra en grundig analyse og behandlingsplan. Det man betaler for ved en bidskinne er faktisk mest analysen. Derfor må vi på det kraftigste fraråde at man køber en bidskinne på apoteket eller på nettet.  Med vores viden, vurderer vi at det er det rent lotteri. Hvis man får den forkerte bidskinne kan den i nogle tilfælde gøre mere skade end gavn og ændre på biddet. 

Skærer du tænder?

De fleste kender bidskinner som noget der beskytter tænderne mod slid. Og ja, det er sandt og egentlig også logisk, at så længe der sidder et stykke hård plast imellem tænderne, kan tænderne ikke slide på hinanden. Derfor er kan det også være en fantastisk behandling, hvis man skærer tænder om natten.

Skærer du tænder, overanstrenger tyggemuskler og kæbeled eller har andre opslidende uvaner, kan en specialtilpasset bidskinne være en fantastisk løsning for dig.
PRESSER DU TÆNDER?

Der er dog også nogen som presser tænderne sammen. Dette belaster tyggemusklerne og kan give hovedpine. De mest synlige tyggemuskler er dem i kinderne og i tindingerne.Prøv at mærke efter. Hvis du sætter fingeren på en af de to muskler og presser tænderne sammen, kan du mærke at de buler udad.Til dette bruges en anden type skinne, som får musklerne i kind og tinding til at slappe helt af.

HAR DU ONDT I DIT ELLER DINE KÆBELED?

Smerter inde i kæbeleddet forveksles tit med ondt i øret. Det er fordi kæbeleddet ligger lige ud for øret. Prøv at mærke efter. Sæt fingrene lige ud for eller ind i ørerne og gab op og tyg sammen. Så kan du tydeligt mærke kæbeleddet. Måske kan du endda høre at der er noget der smutter eller siger knæk. Det er en lille brusk-skive som bevæger sig. Den fungerer som støddæmper i kæbeleddet – ligesom man har hørt om menisken i knæet. Hvis denne kæbeleddets menisk bliver klemt, kan det trykke på nerverne og give smerter.Det kan vi hjælpe med. Der bruges igen en anden type bidskinner, som skal lave en god tryk-fordeling på alle tænderne.

Har du brug for en rehabilitering af dit bid?

I dette tilfælde kan en bidskinne være en del af behandlingen, som bruges til at finde det bedste bid med den bedste balance, inden der bygges ovenpå tænderne og en større behandling gøres færdig. Den kan også bruges som afslutning af en større behandling, til at beskytte tændernes nye plast- eller porcelænstænder. Det er typisk godt for personer, der ikke kan bryde deres uvaner med at skære eller presse tænder og ikke ønsker at risikere at noget går i stykker igen.

Kontakt os