Fluorbehandling

FLUORBEHANDLING HJÆLPER DIG TIL AT UNDGÅ HULLER I TÆNDERNE

Hvis huller i tænderne opstår er den typiske placering:

  • I tændernes furer på tyggefladerne
  • Inde imellem tænderne
  • Ved tandkødsranden.

Placeringen er logisk nok, da det er steder hvor bakterierne lettest kan gemme sig. Hvis hullet udvikles dybt nok, er tandlægen nødt til at bore i tanden for at fjerne bakterierne og fylde hullet. Det bliver alle kede af, fordi det svækker tanden for resten af livet. I værste fald, hvis hullet går helt ind til nerven og tandpine opstår, skal nerven helt fjernes og der må laves rodbehandling.

Huller i tænderne, eller caries, er en proces. Og den proces kan standses hvis den opdages i tide!

RØNTGENBILLEDER MÅLRETTER DIN BEHANDLING

Dette er blandt andet årsagen til at du vil opleve at vi tager røntgenbilleder med jævne mellemrum. Hvor ofte vi tager dem er meget individuelt. Hos mange er det hver 2. År, hvor andre får dem taget hvert år og andre hvert 3. År. Men de simple røntgenbilleder, hvor du bider på en pind, er et meget vigtigt værktøj til at opdage bare det mindste begyndende hul.

Vi bruger fluorbehandling til at bekæmpe huller i dine tænder.

FLUOR BEKÆMPER HULLER I TÆNDERNE

Fluorbehandling er en del af den forebyggende indsats. Fluor, eller natriumfluorid, som det korrekt hedder, er det mest effektive stof til at bekæmpe caries overhovedet.

Det findes i al ordentlig tandpasta på det danske marked. Når vi bruger det her på klinikken bliver det påført tænderne som en lak i høj koncentration. Det har en dokumenteret effekt på en 2-3 måneder.

SUNDE TÆNDER KRÆVER SAMARBEJDE

Man skal dog aldrig betragte fluorbehandling som en behandling der kan stå alene.

Det er ikke sådan at man kan sløse med tandbørstningen og så gå til tandlæge for at få fixet problemerne ved at der laves fluorbehandling. Det er en kombination af fluorbehandling og god tandbørstning der løser problemet. Det er et teamwork mellem dig og din tandplejer eller tandlæge.

Til gengæld, hvis du lytter til din tandplejer eller tandlæge og følger i de råd du får, kombineret med fluorbehandling, kan det lade sig gøre at standse huller, så der aldrig skal bores! 

Kontakt os