TANDLÆGESKRÆK

ER DU BANGE FOR AT GÅ TIL TANDLÆGE? VI SKAL NOK HJÆLPE DIG

“Jeg har tandlægeskræk” siger mange. Virkeligheden er at de fleste som siger sådan, ikke har ægte tandlægeskræk. De har tandlægefrygt. Og den gode nyhed er at vi kan behandle alle med tandlægefrygt her hos ValbyTand. Og har du ægte tandlægeskræk, hjælper vi dig med at få specialistbehandling.

FORSKELLEN MELLEM TANDLÆGEFRYGT OG TANDLÆGESKRÆK

En ægte tandlægeskræk er en fobi. Det er kaldes også en angst. Fobi kan beskrives sådan at den som oplever det, ikke kan forklare hvorfor man er bange for en bestemt ting, eller hvorfor man er bange for det i så høj en grad. Altså er en fobi typisk uforklarlig eller uforklarlig stærk. Det kan typisk ikke forklares hvorfor man er bange for små uskadelige edderkopper (araknofobi), eller hvorfor man er bange for at være i en elevator (klaustrofobi) trods det at man aldrig har oplevet noget konkret ubehageligt i en elevator. De som har en ægte tandlægeskræk (odontofobi) kan sjældent nævne noget konkret der er sket hos en tandlæge, de blev bange for. Typisk for odontofobi er at man får hjertebanken og man sveder bare ved tanken om at skulle ringe og bestille tid hos en tandlæge. Og derfor får mange det ikke gjort. 

Hos ValbyTand tager vores tandlægepersonale altid højde for eventuel tandlægefrygt. ????

TANDLÆGESKRÆK KRÆVER SPECIALISTBEHANDLING

Vil lytter til dig og hjælper dig med at blive henvist. Vi ønsker at alle kan overvinde deres tandlægeskræk eller tandlægefrygt så de kan få den tandbehandling de har behov for.Tandlægefrygt kan beskrives som noget, der kommer af bestemte oplevelser man har haft hos en tandlæge. Det typiske er at tandlægepersonalet ikke har forklaret hvad der skulle ske. Måske har behandlingen gjort uventet ondt eller tandlægepersonalet har gjort nar den frygt, du har givet udtryk for. Det vil du ikke opleve hos os.

Vi tager højde for tandlægefrygt

Tandlægefrygt kan langt hen ad vejen klares med god og grundig information, både før, under og efter behandlingen.Hvis du kan genkende noget af det der er beskrevet ovenfor, hvad enten det er tandlægeskræk eller tandlægefrygt, så ring til os eller udfyld rubrikken “Har du nogen særlige ønsker eller forventninger til os?” under menupunktet “Ny Patient” og bed os om at ringe dig op.Vi lytter og sætter en ære i at hjælpe dig med at overvinde din tandlægefrygt.Alle har fortjent sunde, stærke og smukke tænder.

Kontakt os