FORSTÆRKNINGER

FORSTÆRKNINGER ER EN EFFEKTIV LØSNING PÅ HULLER I TÆNDERNE

Hvis en tand har et mindre hul, renser vi den med et bor og fylder med et tandfarvet materiale, som næsten altid er plast.

Forstærkninger kan holde i mange år og er en behandling som næsten alle patienter har stiftet bekendtskab med hvis de har haft et hul. Plasten lægges ned i en fordybning i tanden og forstærker tanden lidt ved at lime den sammen indefra. Hvis der ønskes et endnu mere slidstærkt og langtidsholdbart materiale, kan der lægges porcelæn eller guld. Dette kaldes et indlæg fordi det først støbes efter et aftryk, og senere lægges ned i tanden og limes fast.

ONLAYS OG KRONER TIL FORSTÆRKNINGER AF SVÆKKEDE TÆNDER

Hvis en tand er mere svækket end det er tilfældet hvor man vil lave en fyldning, kan der blive brug for at forstærke tanden ved at overdække den på toppen eller hele vejen rundt om tanden for at holde sammen på den.De fleste har hørt om kroner. Det er den type der overdækker og går hele vejen rundt om tanden. Ikke så mange har hørt om et onlay. Det er egentlig en krone som kun ligger på topppen, hvilket betyder at man skal slibe mindre af tanden. De typiske svækkelser er at der er dybe revner i tanden, brækket et større stykke af tanden eller der har været et så stort hul i tanden på et tidspunkt, så der har været tandpine og man har måttet fjerne nerven og fyldt tanden helt ned i rødderne, hvilket kaldes rodbehandling.

Hos ValbyTand – Tandlægerne ved Valby Station vælger vi altid den behandling som kræver mindst mulig beslibning. Vi følger Tandlægeforeningens motto:”Så lidt som muligt, og så meget som nødvendigt.” Så om vi laver kroner eller onlays, afhænger altid af situationen. De kan laves i plast, porcelæn eller guld.

Hos ValbyTand laver vi kroner, broer og implantater i kvalitetsmateriale 

BROER OG IMPLANTATER I KVALITETSMATERIALER

Hvis en tand er helt tabt og roden er trukket ud, kan man godt få en fast tand igen. Det er en mulighed at få en protese der kan tages ind og ud af munden, men udviklingen går imod at de fleste ønsker at få en ny fast tand at tygge med. Den traditionelle metode er at man sliber på to tænder der står på hver sin side af det område hvor tanden blevet trukket ud, hvorefter der tages aftryk og der fremstilles en række på flere kroner som er støbt ud i et stykke. De som skal limes fast på tænderne er hule, mens den nye tand er massiv og når alt er limet fast, har man en ny tand at tygge med. En anden og mere moderne løsning er at man indsætter en ny rod i området hvor tanden er trukket ud, som er lavet af titanium. 

Titanium er meget neutralt overfor knogle væv. Det er den samme teknologi man har brugt i mange år til at sætte brækkede ben sammen med, så det er helt gennemtestet. Der er dog meget forskel på det bedste typer implantater og kopiprodukter. Vi bruger kun implantater fra det velansete implantatfirma Dentsply.Dentsply implants er et af de mest veldokumenterede implantatsystemer i verden, og da denne kostbare behandling skal have de bedste muligheder for at blive en livsvarig løsning for dig, har vi valgt kun at anvende dette system.

Kontakt os